Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η κυβέρνηση όσον αφορά τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία

17 Μαρ 2015

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα στελέχη της κυβέρνησης, η Ελλάδα βασίζεται πρώτον, στο δάνειο που συνήψε το Γ’ Ράιχ στις 14 Μαρτίου 1942 από την Ελλάδα και που το Γ’ Ράιχ υπόγραψε ότι θα επιστρέψει με το τέλος του πολέμου, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το οποίο δεν έχει επιστρέψει.
   Ας σημειωθεί ότι το πανίσχυρο Γ’ Ράιχ από όλες τις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης μόνο με την Ελλάδα συνήψε τέτοιο δάνειο.
   Δεύτερον, στις πολεμικές επανορθώσεις τις οποίες επιδίκασαν οι είκοσι εννέα συμμαχικές χώρες να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις επιτάξεις, αρπαγές και καταστροφές που προξένησαν τα ναζιστικά της στρατεύματα κατοχής στον υλικό και τεχνικό πλούτο της χώρας και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και για τις οποίες δεν έχει δοθεί ούτε ένα μάρκο!
   Σε αυτά τα ποσά δεν υπολογίστηκαν ούτε η ληστεία με το πλαστό γερμανικό μάρκο ούτε ο ενάμισι τόνος ασήμι και τα τρεισήμισι τόνοι νικέλιο από το λιώσιμο των κερμάτων ούτε ο χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδας.
   Τρίτον, στις αποζημιώσεις προς τους Έλληνες πολίτες για την αφαίρεση και καταστροφή της περιουσίας τους και την αφαίρεση της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής.
   Οι γερμανικές κυβερνήσεις θεωρούν ότι εξόφλησαν δήθεν το χρέος τους απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα με το αστείο ποσό των 110.000 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που έδωσαν το 1960 σε μια επαίσχυντη συναλλαγή για την αποφυλάκιση του εγκληματία πολέμου Μέρτεν και την παραπομπή των εγκληματιών πολέμου στη Γερμανία για να δικαστούν από τα γερμανικά δικαστήρια. Δεν καταδικάστηκε ούτε ένας!
   Τέταρτον, στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που άρπαξαν από τα μουσεία και από τους αρχαιολογικούς χώρους. Κατάλογοί τους έχουν δημοσιευθεί και υπάρχουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χαρακτηριστικά αναφέρω τα μάρμαρα της Ακρόπολης που έκοβαν, έκλεβαν και κατέστρεφαν οι Γερμανοί στρατιώτες με ξιφολόγχες και άλλα εργαλεία ή το Σούνιο όπου παγανιστές ναζί δεν έδειξαν σεβασμό μήτε στους θεούς τους, τις Μυκήνες που αφαίρεσαν πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων, ενώ το 1943 άρπαξαν χάλκινα γλυπτά από τον τάφο του Ατρέα.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News