H ξηρασία στη Γερμανία προβληματίζει

16 Αυγ 2015

Οι πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται φέτος το καλοκαίρι στη Γερμανία οδηγούν σε έντονη ξηρασία σε πολλές αγροτικές περιοχές. Κλιματολόγοι, όπως ο Μοντίμπ Λατίφ, εκφράζουν ανησυχίες.


   Οι θερμοκρασίες που σημειώνονται το φετινό καλοκαίρι ανά τη Γερμανία, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο προκαλώντας παρατεταμένη ξηρασία, προκαλώντας ανησυχία σε κλιματολόγους αλλά και αγρότες.
   Σύμφωνα με τα ισχύοντα κλιματικά μοντέλα το 2050 αναμένεται να είναι μια κομβική χρονιά για τους αγρότες στη νότια και ανατολική Γερμανία. Σε αυτή την ημερομηνία εφιστά την προσοχή όλων ο Μοντίμπ Λατίφ, κλιματολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κιέλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία DLF.
   Σύμφωνα με τον γερμανό ειδικό, εάν τα κλιματικά δεδομένα συνεχίσουν να εξελίσσονται βάσει των σημερινών ρυθμών οι υψηλές θερμοκρασίες, οι μεγάλες περίοδοι ξηρασίας αλλά και συνακόλουθα φαινόμενα όπως απότομες βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες θα είναι στο μέλλον ολοένα και πιο συχνά.
   «Εάν παρατηρήσουμε το φαινόμενο σε βάθος δεκαετιών παρατηρούμε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη όπως και οι ισχυρές βροχοπτώσεις σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι ήδη βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων», εκτιμά ο Λατίφ.
Πηγή: dw.com
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News