Κάλεσμα Ολάντ σε Πούτιν και Ομπάμα για συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών

18 Νοε 2015

Έντονη είναι η κινητικότητα στις διεθνείς σχέσεις, καθώς η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των μεγάλων δυνάμεων, που εδώ καιρό δοκιμάζουν τις γεωπολιτικές αντοχές τους στη Συρία.


   Έχοντας αναγγείλει ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ((François Hollande) ζητά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας υπέρ του νέου εθνικού στόχου της Γαλλίας, που είναι η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους.
   «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που έχει ήδη αργήσει πολύ να έρθει», δήλωσε χτες ο Ολάντ ενώπιον των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων της χώρας στις Βερσαλλίες.
   Σήμερα, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον στις 24 Νοεμβρίου και με τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα δύο ημέρες μετά, στις 26.
   Νωρίτερα, ο Φρανσουά Ολάντ είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τις θέσεις της Ουάσιγκτον για το συριακό. Πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, ο Τζον Κέρι (John Kerry) εκτίμηση ότι, από τη στιγμή που ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και λοιποί σημαντικοί γεωπολιτικοί παράγοντες αποφάσισαν να συνεργαστούν, είναι θέμα εβδομάδων η αλλαγή σκηνικού στη Συρία.
Πηγή: cnn.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News