Αυτή η κοινωνία γίνεται να μην έχει μνημόνιο;

9 Φεβ 2016

Η σημερινή κατάσταση είναι από όλες τις πλευρές εκτός ελέγχου. Το μνημόνιο αποτελεί μία συμφωνία παράλογων απαιτήσεων των δανειστών, οι οποίες εξαθλιώνουν και αποδυναμώνουν την κοινωνία. Όμως, το μνημόνιο είναι αυτό που προωθεί ένα σύνολο μέτρων, επειδή οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται και να μην κατανοούν την πραγματικότητα, και το πόσο κρίσιμη είναι για το μέλλον του τόπου.


   Ο συγκυβερνήτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, είναι το πρόσωπο κλειδί όταν η κυβέρνηση προτίθεται να μιλήσει ανοιχτά, και δίχως δισταγμό. Οι τελευταίες του παρεμβάσεις για την επικαιρότητα, δείχνουν πως η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει την υπομονή της, και να θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, το οποίο τελικά οι Έλληνες χρειάζονται ως ένα μέτρο αντιστάθμισης των άδικων και πολλές φορές παράνομων πράξεων των συμπολιτών τους.
   Ήταν ο Καμμένος αυτός που μίλησε για τους αγρότες που παίζουν τάβλι στα καφενεία και παίρνουν τις επιδοτήσεις, την ίδια ώρα που έχουν τις Porsche κάτω από τα μεγάλα σπίτια τους. Ήταν ο Καμμένος αυτός που έκανε λόγω για μεγάλη εκμετάλλευση των προσφύγων από τους Έλληνες των νησιών. Ο Τσίπρας θέλοντας να κρατήσει άλλους τόνους, φαίνεται πως στέλνει τον Καμμένο στο γραφείο των ανακοινώσεων, ώστε με το γνωστό του τρόπο, να προκαλέσει με το λόγο του.
   Ο υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη στην κυριακάτικη Real News, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια με κατοίκους στην Κω, που αντιτάσσονται στη δημιουργία Hot Spots στο στρατόπεδο του Πυλίου, τα αποδίδει σε τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένας μικρός αριθμός κατοίκων δεν επιθυμεί τη δημιουργία τους προκειμένου να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
   Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος σύμφωνα με τον Καμμένο, καθώς συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκείνους που δήθεν κυνηγά. Ακόμα, κάποιοι πωλούν το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0.5 ευρώ. "Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ένα άλλο τρανταχτό παράδειγμα του… "Ελληνισμού", είναι πως ένας με μια ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο, έχει τοποθετήσει δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση.
   Ωστόσο, πρέπει να τονίζουμε πάντα το εξής. Ευτυχώς, η πλειοψηφία δεν είναι έτσι. Όμως, όταν υπάρχει συγκάλυψη, και δεν απαιτείς εσύ ο ίδιος από τον φίλο σου, από την οικογένειά σου, από το γνωστό σου, να κινείται με βάση την ηθική, τότε η Ελλάδα φθάνει στη σημερινή κατάντια, όπου τα προβλήματα, μάς συνθλίβουν όλους δίχως εξαίρεση.
   Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα στο Bloomberg μιλά για τη μαύρη οικονομία της Ελλάδας και την τεράστια καταστροφή που προκαλεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά, πως στο Κέντρο της Αθήνας, εκεί που από τη μια υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων κάνοντας συλλαλητήρια κατά του μνημονίου, λίγα τετράγωνα παρακάτω, πωλούνται λαθραία τσιγάρα και καπνός σε πολύ χαμηλές τιμές. Και μαντέψτε ποιοι είναι οι πελάτες. Φυσικά οι Έλληνες πολίτες.
   Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα που χάνονται από φόρους, να προκαλούν νέα μνημόνια, και νέα μέτρα λιτότητας. Όταν σε μία μικρή Ελλάδα πωλούνται σε ετήσια βάση πάνω από 4 δισεκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, τότε με δεδομένο πως η φορολόγηση των νόμιμων είναι στο 85% ανά πακέτο, η μαύρη αγορά καλπάζει και προκαλεί χάος στα οικονομικά της χώρας και τα φορολογικά της έσοδα. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα με 24 εκατομμύρια λίτρα τσίπουρο, το οποίο κινείται στη μαύρη αγορά, αλλά και πολλά ακόμα όπως υπηρεσίες (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα, στην εστίαση κ.ο.κ.), αλλά και γεωργικά προϊόντα όπως το λάδι, και το κρασί. Έτσι λοιπόν, οι Έλληνες πρέπει να συμμορφωθούν, αφήνοντας στο περιθώριο τις παράνομες πρακτικές, και προχωρώντας στο αύριο με την ελπίδα για νόμιμες συναλλαγές και λογική συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Κωνσταντίνος Μάντζαρης
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News