Τσίπρας: Βέτο σε συμφωνία της Ε.Ε., αν δεν δεχθούν και άλλες χώρες πρόσφυγες

25 Φεβ 2016

Για ελληνικό βέτο σε ευρωπαϊκές συμφωνίες αν δεν υπάρξει αναλογική κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες, προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. «Η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική.


   Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές μας συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους, είτε δεν υπάρχουν», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν ανεχόμαστε ότι μια σειρά χωρών χτίζουν φράχτες και δεν αποδέχονται να φιλοξενήσουν ούτε έναν πρόσφυγα».
   «Είναι ντροπή για την Ευρώπη, να παίρνονται αποφάσεις σε Συνόδους Κορυφής και να ακυρώνονται από επικεφαλής της Αστυνομίας, μερικών κρατών» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτη την κίνηση της Αυστρίας να συγκαλεί παρασυσκέψεις χωρίς τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων χωρών».
   «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη μετατροπή της χώρας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών και να λειτουργούμε στην Ε.Ε. σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει σε συμφωνίες αν δεν κατοχυρωθεί ο υποχρεωτικός καταμερισμός των βαρών, ο αναλογικός επιμερισμός της ευθύνης».
   «Η Ελλάδα θα αντιδράσει. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός ζητώντας «να αποφύγουμε την επιστροφή της Ευρώπης σε σκοτεινές εποχές που νομίζαμε ότι είχαν παρέλθει». «Ο σκοταδισμός έρχεται, εισαγόμενος από τον ευρωπαϊκό Βορρά, και στον Νότο» σημείωσε. Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη γουρουνοκεφαλή που κάρφωσαν άγνωστοι έξω από το hotspot στον Σχιστό, κάλεσε όλα τα κόμματα να προβούν σε απερίφραστη καταδίκη.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News