Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

25 Φεβ 2016

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 7 του Μάρτη τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με στόχο να υπάρξει κοινή εθνική θέση για την υποχρεωτική εφαρμογή της μετεγκατάστασης προσφύγων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


   «Χρειάζεται η μέγιστη συναίνεση, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τη μετατροπή της χώρας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
   Επίθεση στη ΝΔ "Την ίδια ώρα πάντως που ο πρωθυπουργός ζητούσε σύμπνοια για το προσφυγικό εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, με αφορμή τόσο την απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη από τη Βουλή ενώ συζητείτο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, όσο και για ζητήματα διαφάνειας με αφορμή τη λίστα Μπόργιανς".
   "Είχα συνηθίσει ως τώρα να βλέπω πρωθυπουργούς να απουσιάζουν για να μην τους ασκηθεί κριτική από την αντιπολίτευση. Τώρα απουσιάζει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Δεν πειράζει, είναι σημείο των καιρών", είπε ο κ. Τσίπρας.
   Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε επιστολή που έλαβε χθες από τον υπουργό Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Β. Μπόργιανς, στην οποία ενημερώνει ότι το 2012 είχε συναντήσει τον τότε Έλληνα πρόξενο στον οποίο δεν παρείχε απλά know how, αλλά συγκεκριμένο υλικό σε CD. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο πρόξενος τότε είχε ενημερώσει το Μαξίμου και το Μαξίμου απέρριψε την πρόταση. «Δεσμευόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε αυτή την υπόθεση να κλείσει έτσι απλά», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News