Αυστρία προς Μακεδονία: Προετοιμαστείτε να κλείσετε τα σύνορα με Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προσφύγων

13 Φεβ 2016

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά τη συνάντηση που είχε, στα Σκόπια με τον ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκι, έκανε λόγω για έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.


   «Συμφωνήσαμε ότι η Αυστρία θα στηρίξει τη χώρα σας, όχι μόνο με στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, αλλά και με εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσει η Μακεδονία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο κ. Κουρτς.
   Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας ανέφερε ότι η χώρα του δέχτηκε πέρυσι περίπου 90.000 πρόσφυγες και πως ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στους 37.500 για φέτος.
   Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ανάπτυξη ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επικαλούμενος την «άσχημη εμπειρία με την Ελλάδα, η οποία αρνείται κάθε βοήθεια».
   Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ, ως Μακεδονία αναφέρεται διεθνώς πλέον η γειτονική χώρα) ανέφερε ότι το 2016 θα διέλθουν από τη χώρα τόσοι πρόσφυγες, όσους δεχτούν οι χώρες της Ε.Ε. και ανήγγειλε την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με την Ελλάδα σχετικά με τις διελεύσεις.
Πληροφορίες: ΕΘΝΟΣ

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News