Συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός ανακοίνωσαν Ουάσιγκτον και Μόσχα

23 Φεβ 2016

Συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Συρία ανακοίνωσαν Ουάσιγκτον και Μόσχα η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 27η Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν διευθετηθεί τα βασικά ερωτήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας.


   Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τους όρους της διακοπής των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τους οποίους οι συμμετέχοντες στις εχθροπραξίες θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (στις 12.00 ώρα Δαμασκού) να έχουν ανακοινώσει εάν αποδέχονται τη συμφωνία. Εάν συμφωνηθεί, η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
   Παράλληλα τόνισαν ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τη Ρωσία και τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα, της οργάνωσης-παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Επιπλέον οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεσμεύονται να ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός να εφαρμοστεί πλήρως.
   Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, o πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, Χάλεντ Χότζα, γνωστοποίησε ότι η εκεχειρία στη Συρία θα παραμείνει αρχικά σε ισχύ για ένα διάστημα δύο εβδομάδων, με τη δυνατότητα το διάστημα αυτό να παραταθεί.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News