Μην κάνεις και εσύ το λάθος των άλλων: Κίνημα, όχι κόμμα το DIEM του Γ. Βαρουφάκη

11 Φεβ 2016

Ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι το νέο κίνημα δεν συνιστά κόμμα. Πρόκειται για ένα κίνημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που θα είναι ανοιχτό σε αριστερούς, πράσινους, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους.


   Στόχος του νέου πανευρωπαϊκού «Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» (DIEM 25) είναι ο περιορισμός της δύναμης του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου και η αναχαίτιση του υφέρποντος κατακερματισμού της ΕΕ.
   Η σημερινή κατάσταση, προειδοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης, οδηγεί στην επιστροφή στα εθνικά κράτη, στην αναβίωση του εθνικισμού και του φασισμού, όπως στη δεκαετία του '30. Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την ΕΕ και τους θεσμούς της για αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων.
   «Οι θεσμοί στερούνται δημοκρατικής νομιμότητας», είπε. Η λύση είναι ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ και μεγαλύτερη διαφάνεια, πράγμα που θα επιτευχθεί με την ευρύτερη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών όπως και με την έναρξη μιας διαδικασίας για ένα ευρωπαϊκό Σύνταγμα με πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News