Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S7 που θα συνδυάζεται με το Oculus Rift

22 Φεβ 2016

Την ηγετική θέση της στα υψηλά στρώματα της αγοράς των smartphones επιδιώκει να διατηρήσει η Samsung με το καινούριο Galaxy S7 που ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Mobile World Congress, το οποίο πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.


   Η Samsung συνεργάζεται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας με την Oculus Rift, εταιρεία που ανήκει στο Facebook και έχουν δημιουργήσει το Gear VR, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του S7.
   Ο επικεφαλής του Facebook υποστήριξε ότι η εικονική πραγματικότητα (virtual reality -VR) είναι η επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα, έδειξε να πιστεύει πολύ στο VR και υποστήριξε ότι υπάρχουν 1 εκατ. video εικονικής πραγματικότητας.
   Οι σχεδιαστές της Samsung επεδίωξαν να κάνουν το Galaxy S7 πιο λεπτό και πιο όμορφο, ενώ επιπλέον η συσκευή είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη, ακολουθώντας την τάση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 6.0.
   Όπως και με το S6, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις: η «απλή» με οθόνη 5,1 ιντσών και η Edge με οθόνη 5,5 ιντσών που είναι κυρτή στις δύο πλευρές. Η ανάλυση είναι στα 2560x1920 pixels (Quad HD).
   Η Samsung «τολμά» να μειώσει την ανάλυση στις δύο κάμερες της συσκευής, μειώνοντας, όμως, και το διάφραγμα, κάτι που σημαίνει περισσότερο φως και καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και video. Συγκεκριμένα, η οπίσθια κάμερα είναι στα 12 megapixel και η εμπρόσθια στα 5 megapixel, αλλά το διάφραγμα έχει πέσει στο f1.7 με αποτέλεσμα να περνά 25% περισσότερο φως (σε σχέση με το S6). Κάτι που σημαίνει πολύ καλύτερες φωτογραφίες, ιδίως στις νυχτερινές λήψεις.
   Ο επεξεργαστής έχει 8 πυρήνες και προσφέρει 30% καλύτερη επίδοση σε σχέση με το S6 και 64% όσον αφορά στα γραφικά. Ακόμη, η Samsung προτίμησε στο S7 να επαναφέρει τη θύρα για κάρτα microSD, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι σε κάθε περίπτωση 32 GB.Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 3600 mAh όσον αφορά στο S7 Edge και στα 3000 mAh στο «απλό» S7.
   Το S7 διαθέτει ένα ειδικό σύστημα υγρόψυξης, το οποίο μειώνει τη θερμότητα που παράγει ο επεξεργαστής. Αυτό είναι πρακτικό όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια στο κινητό του καθώς έχει ως αποτέλεσμα να μην υπερθερμαίνεται η συσκευή. Γενικώς, η Samsung υποστηρίζει ότι το gaming εξελίσσεται σε μία «πολύ σοβαρή υπόθεση».
   Εκτός του νέου S7, η Samsung παρουσίασε και το Gear 360, μία καινοτομική κάμερα για λήψη video 360 μοιρών. Η κάμερα διαθέτει υπερευρυγώνιους φακούς και έχει μέγεθος περίπου όσο μια πολύ μικρή μπάλα. Οι δύο φακοί τραβάνε ξεχωριστά video και ο χρήστης μπορεί από το smartphone του μέσω σύνδεσης NFC να ελέγχει τη λήψη του video. Στη συνέχεια, τα δύο video μπορούν να ενωθούν προκειμένου να υπάρξει η εμπειρία των 360 μοιρών.
Πηγή: CNN
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News