LG G5: Το αρθρωτό smartphone και οι... φίλοι του

22 Φεβ 2016

Τη νέα της ναυαρχίδα παρουσίασε στη Βαρκελώνη η LG, με πρωτότυπο σχεδιασμό και αξεσουάρ. Λίγο πριν το Mobile World Congress ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό, η LG συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας με την παρουσίαση του νέου LG G5.


   Το smartphone έχει νέο σχεδιασμό, με αλουμινένιο unibody αρθρωτό σώμα, το οποίο σημαίνει ότι το κάτω μέρος μπορεί να απελευθερωθεί για να αφαιρεθεί η μπαταρία και για να προστεθούν μια σειρά από αξεσουάρ, τα οποία επίσης παρουσιάστηκαν και ονομάζονται LG friends.
   Ας ξεκινήσουμε με τα χαρακτηριστικά. Το LG G5 διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών ανάλυσης 2.560x1440 pixels και τεχνολογίας IPS LED, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 820 και 4GB μνήμης RAM. Το smartphone διαθέτει διπλή κάμερα με LED flash, με αισθητήρα 16MP της κύριας και 8MP της δεύτερης, η οποία δίνει στη συσκευή τη δυνατότητα να τραβά βίντεο ευρείας γωνίας (135 μοιρών). Διαθέτει επίσης εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32GB, θύρες microSD και USB-C, και το σώμα του είναι μόλις 8 χιλιοστά παχύ, αν και η κάμερα εξέχει λίγο στην πλάτη. Πιο συγκεκριμένα, οι διαστάσεις του είναι 149,4 x 73,9 x 7,7mm.
   Η οθόνη του έχει επίσης τη λειτουργία Always on, που σημαίνει ότι ένα μέρος της παραμένει ενεργό όταν είναι απαραίτητο και δείχνει την ώρα και έως και 4 ειδοποιήσεις.
   Το κάτω μέρος της συσκευής απελευθερώνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου, και εκτός από το να αφαιρέσει την μπαταρία, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει μια σειρά από αξεσουάρ: το LG Cam Plus που χρησιμεύει σαν βοηθητική λαβή με πλήκτρα για την κάμερα και επιπλέον μπαταρία, το LG Hi-Fi Plus που είναι ένα εξωτερικό 32-bit DAC και ενισχυτής σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Bang & Olufsen, η LG 360 Cam για πανοραμικό βίντεο 360 μοιρών, και το LG 360 VR headset, ένα headset εικονικής πραγματικότητας που συνδέεται με το κινητό μέσω θύρας USB-C ώστε να παραμένει ξεκούραστο για τον χρήστη που το φορά.
   Στην παρουσίαση είδαμε επίσης το LG Rolling Bot, μια ρομποτική κάμερα που μοιάζει σαν ένα Sphero σε μεγαλύτερο μέγεθος και ένα χειριστήριο (LG Smart Controller) για drones σε συνεργασία με την Parrot. Η LG τονίζει ότι όλες οι συσκευές είναι πολύ απλές στη χρήση και συνδέονται σε μόλις τρία βήματα.
   Τόσο το LG G5 όσο και οι "φίλοι" του αναμένεται να διατεθούν στην Ελλάδα μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, στις αρχές Απριλίου σε τιμές που δεν έχουν ακόμη αναοινωθεί.
Πηγή: pcmag.com
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News