Ιερώνυμος: Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, εικόνες του Θεού και δεν μπορούμε παρά να τους βοηθήσουμε

22 Μαρ 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε, στα εγκαίνια του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι η χώρα μας δυσκολεύεται να σηκώσει το βάρος του προσφυγικού ζητήματος, με την επισήμανση, όμως, ότι οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι, «εικόνες του Θεού και δεν μπορούμε παρά να τους βοηθήσουμε».


   Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «κανείς δεν εγκαταλείπει το σπίτι του ευχάριστα. Άλλοι είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους, οι πολιτισμένοι. Οι πολιτισμένοι είναι αυτοί που τους βομβάρδισαν, γιατί άλλοι θέλουν πετρέλαια, άλλοι υπόγεια ευρήματα και ξαφνικά οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στους δρόμους.
   Και ενώ περίμεναν να βρουν ανταπόκριση από αυτούς που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους, αυτοί τους έφραξαν τους δρόμους για να μην μπορούν να πλησιάσουν. Οι Έλληνες, όμως, οι φτωχοί, δείχνουν την αγάπη και τον πολιτισμό. Η ανθρωπιά και ο πολιτισμός χάθηκε στην Ευρώπη κι αυτό είναι το τραγικό που πρέπει να μας ανησυχεί και διερωτώμεθα έχουμε μία Ευρώπη, όπως ξεκίνησε, όπως ήταν από τους θεμελιωτές της; Μετακινήθηκαν οι βάσεις. Έγινε η Ευρώπη των συμφερόντων και όχι της αγάπης».
   Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι «οι Έλληνες θα αντέξουμε και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα» και ευχήθηκε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή να σκεφτόμαστε και τους άλλους, «για να έχουμε ένα Πάσχα ζωντανό, που μας ενισχύει και μας κάνει πραγματικά ανθρώπους».
Πληροφορίες: Ημερησία

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News