Τουσκ για μετανάστες: Μην έρθετε στην Ελλάδα, θα εγκλωβιστείτε

4 Μαρ 2016

Ο πρωθυπουργός ζήτησε κυρώσεις από την ΕΕ κατά κρατών μελών που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποίησε τους μετανάστες να μην έρχονται στην Ελλάδα, γιατί δε θα είναι πλέον χώρα transit.


   Μήνυμα αποφυγής μονομερών ενεργειών στη διαχείριση του προσφυγικού από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
   Η συνάντηση Τσίπρα- Τουσκ πραγματοποιήθηκε εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας τη Δευτέρα και στο πλαίσιο περιοδείας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα Βαλκάνια με τελικό σταθμό μετά την Αθήνα, την Άγκυρα όπου θα βρεθεί αύριο.
   Ο κ.Τσίπρας παρουσίασε πέντε θέσεις της Ελλάδας εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εκτός από τη λεκτική καταδίκη να υπάρξουν και κυρώσεις στις χώρες που προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες όπως το κλείσιμο συνόρων ή ο περιορισμός των ροών.
   Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην μετεγκατάσταση προσφύγων αναλογικά στην ΕΕ και στην επανεισδοχή παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. Ξεκαθάρισε επίσης: “Δε θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η Ελλάδα δε θα αναλάβει για μόνιμη παραμονή και εγκατάσταση ούτε περισσότερους ούτε λιγότερους από όσους της αναλογούν ανάλογα με πληθυσμό της”. Τόνισε όμως επίσης ότι η Ελλάδα δε θα θέσει σε κίνδυνο ζωές παιδιών και θα μείνει πιστή στις ανθρωπιστικές της αξίες.
   Ο κ.Τουσκ επίσης υπογράμμισε το θέμα της επανεισδοχής στην Τουρκία την οποια θα επισκεφθεί αύριο, αλλά δεν έκανε αναφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης σε ευρωπαικές χώρες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η έκκληση του προς όλους τους πιθανούς παράτυπους οικονομικούς μετανάστες.
   “Μην έρθετε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, μην πιστέψετε τους διακινητές, μη θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή σας, μην ξοδέψετε τα λεφτά σας. Η Ελλάδα και οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα δε θα είναι πλέον μία χώρα transit”, είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: news247.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News