Από τις Βρυξέλλες στη Σμύρνη ο Τσίπρας με δέκα υπουργούς

8 Μαρ 2016

Στη Σμύρνη και στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας μεταφέρεται σήμερα το σκηνικό των διαβουλεύσεων για το προσφυγικό αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα.


   Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί ενώ η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.
   Ειδικότερα και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.
   Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ με τη συμμετοχή 36 ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.
   Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες από την σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις Βρυξέλλες που παρέπεμψε τις οριστικές αποφάσεις για το προσφυγικό για τις 17 - 18 Μαρτίου.
   Ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνόδου τα ξημερώματα της Τρίτης τόνισε ότι αυτή θα συνεχιστεί σήμερα στη Σμύρνη, όπου θα πραγματοποιηθεί όπως είπε μια «ιστορική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε και θα ληφθεί απόφαση για την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, ώστε η Άγκυρα να δέχεται πίσω όλους τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας.
   «Αυτή η συμφωνία μπορεί να ανοίξει δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι διακινητές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News