Ορθογραφικό λάθος απέτρεψε hackers να κλέψουν σχεδόν 1 δισ. δολάρια

12 Μαρ 2016

Ένα λάθος στην ορθογραφία, ήταν αρκετό για να αποτρέψει μια ομάδα hackers από το να κλέψουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Για την ακρίβεια προσπάθησαν να κλέψουν το ποσό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η ορθογραφία τους πρόδωσε.


   Η ομάδα των hackers κατάφερε τελικά να πάρει μόνο 81 εκατ. δολ. χακάροντας τους servers της Τράπεζας του Μπαγκλαντές και στη συνέχεια «βομβάρδισαν» με αιτήματα μεταφοράς χρημάτων την Federal Reserve Bank της Ν. Υόρκης. Η μεταφορά γινόταν σε εταιρείες σε Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα.
   Μετά τις τέσσερις πρώτες μεταφορές, οι hackers μάλλον βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να χαρούν καθώς πληκτρολόγησαν λάθος τη λέξη «foundation». Αυτό έκανε τις αρχές να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να σταματήσουν τις μεταφορές. Οι hackers είχαν κάνει σχεδόν 156 αιτήματα μεταφοράς χρημάτων και αν δεν είχαν κάνει το ορθογραφικό λάθος να γίνουν αντιληπτοί, το πιο πιθανό ήταν να έχουν κλέψει 800 εκατ. δολάρια.
   Η Τράπεζα του Μπαγκλαντές κατάφερε να πάρει πίσω κάποια από τα χρήματα που έκλεψαν και ερευνάται η τύχη των υπολοίπων. Όσο για τους hackers δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο όπως η χώρα προέλευσής τους. Η άγνωστη ομάδα πήρε περίπου τα 80 εκατ. δολ. και αυτή θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες κλοπές τραπεζών στην ιστορία.
Πηγή: techblog.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News