Π. Καμμένος: Διαλύσατε τα ταμεία, και πήρατε μέτρα την περίοδο 2010-2014 ύψους 58.6 δισ. ευρώ!

9 Μαΐ 2016

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Και βεβαίως, δεν διαλύσατε μόνο τα ταμεία, παίρνοντας τις καταθέσεις, μετατρέποντας σε ομόλογα τις περιουσίες των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και σπάζοντάς τα στη μέση, αλλά κάνατε και κάτι άλλο.


   Με την πολιτική που ακολουθήσατε, οδηγήσατε τη μείωση των εισπράξεων των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων σε σημείο να έχουμε έσοδα 5.218.000.000 ευρώ και οι συντάξεις να είναι 10.840.000.000 ευρώ. Είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής!
   Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός λαός σήμερα να ψηφίσει και με το 1/3 των μέτρων που εσείς είχατε υπογράψει, αυτή η Κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση έρχεται σήμερα να ζητήσει την ψήφο. Και αντί να δώσετε την ψήφο σας και να βάλετε τη φωνή σας μαζί με τη φωνή της Ελλάδας –που η φωνή της Ελλάδας στηρίζεται από διεθνείς προσωπικότητες- έρχεστε εδώ πέρα και ο ένας μιλάει για κατσίκια και ο άλλος μιλάει για γελοιογραφίες του Αρκά! Αυτή είναι η πραγματικότητα που βλέπει και βιώνει ο ελληνικός λαός.
   Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, τα μέτρα που πάρθηκαν από το 2010 μέχρι το 2014 από τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι στο σύνολό τους 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ!
   Και τα σημερινά μέτρα, από το 2016 μέχρι και το 2018, στα τρία χρόνια, που φέρνει αυτή εδώ η Κυβέρνηση, είναι 5 δισεκατομμύρια ευρώ στη χειρότερη των περιπτώσεων. Και ενώ ψηφίσατε 58,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα, ενώ διαλύσατε με το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ καλύψατε όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έρχεστε σήμερα εδώ και αντί να μην μιλάτε καθόλου και να ακολουθήσετε μια εθνική προσπάθεια, κάνετε τους παλικαρισμούς και τους λεονταρισμούς που έκαναν και κάποιοι άλλοι επί πληρωμή, όπως θα αποδείξω αμέσως τώρα.
   Καταθέτω στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το 2010 μέχρι το 2014. Και κάνατε και κάτι άλλο. Εάν διαβάσει κανείς τη διεθνή επικαιρότητα, την οποία δεν αναπαράγουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, θα δει ότι κάπου μακριά, στη Μοζαμβίκη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχώρησε, γιατί συνέλαβε την Κυβέρνηση να κάνει μια απάτη.
   Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της απάτης; Ο συνέταιρος του κ. Βενιζέλου, ο κ. Σάφα. Ο κ. Σάφα στη Μοζαμβίκη, λοιπόν, πήρε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για βάρκες ψαράδικες και τα μετέτρεψε σε swap, προκειμένου να μειώσει το χρέος της Μοζαμβίκης! Αυτόν τον κύριο, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, που έφερε ο Βενιζέλος στην Ελλάδα και του χάρισε 500 εκατομμύρια, τον αθωώσατε! Τον αθωώσατε με νόμο, κύριε Λοβέρδο.
Πηγή: Βουλή 8/5/2016

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News