Από τις 3 Οκτωβρίου έρχεται η «Φοροκάρτα»

10 Αυγ 2011

   Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις η πρεμιέρα για την Φοροκάρτα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή που το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ, ενώ το μπόνους της έκπτωσης φόρου για τη συγκέντρωση περισσότερων αποδείξεων από τις απαιτούμενες αποσύρθηκε.

   Η Φοροκάρτα θα αντικαταστήσει τη συλλογή των αποδείξεων με τις αγορές, ενώ οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να την προμηθευτούν χωρίς κόστος σε μία από τις 27 τράπεζες της Ελλάδας. Να τονιστεί πάντως πως η χρήση της είναι απολύτως προαιρετική.
   Όσον αφορά τη νέα κάρτα, αυτή θα έχει το σχήμα μίας πιστωτικής κάρτας, ενώ δε θα περιέχει σύμφωνα με τους αρμόδιους προσωπικά μας στοιχεία. Στην μπροστινή όψη της θα αναγράφεται «Κάρτα Αποδείξεων» και ένας 10ψήφιος κωδικός, ενώ στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές.
   Για την ενεργοποίησή της ο φορολογούμενος θα πρέπει είτε με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta, να κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο η ΓΓΠΣ θα γνωρίζει σε ποιο φορολογούμενο αντιστοιχεί κάθε κάρτα.
   Για τη χρησιμοποίησή της σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, ασχέτως αν είναι με μετρητά ή με κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS τη Φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ, η οποία όμως θα κάνει και την αντιστοίχιση με τον φορολογούμενο.
   Έτσι, όλα τα δεδομένα που θα συλλέγονται από την ΓΓΠΣ θα χτίζουν σύμφωνα με το νέο σύστημα το αφορολόγητο του κάθε χρήστη.
   Επιπλέον να σημειωθεί πως κάθε ΑΦΜ μπορεί να εκδώσει μέχρι 3 κάρτες μέσα σε έναν μήνα, είτε λόγω απώλειας είτε για τα παιδιά της οικογένειας. Οι αποδείξεις που χρειάζονται αποτελούν το 25% του εισοδήματός μας από το πρώτο ευρώ.

Onus News More
@ Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη ρύθμιση για το ελληνικό χρέος
@ Το μνημόνιο ένα δεν έχει πάει ακόμα στο Προεδρείο της Βουλής
@ Υπάρχουν πληροφορίες για καταθέτες από 42 χώρες
@ Δείτε τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο
@ Δέκα χρόνια με το ευρώ: ανακοίνωση του νικητή του διαγωνισμού
@ Η Γερμανία κερδίζει λόγο κρίσης 18 δισεκατομμύρια ευρώ
@ Προς τα πού χρωστάμε τα 340 δις ευρώ;
@ Χαμηλότερος ο μισθός του Ομπάμα από του Παπούλια
@ 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για συντάξεις πρώην Πρωθυπουργών
@ Οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News