Ο ΦΠΑ της Ευρώπης σήμερα

12 Αυγ 2011

   Σύμφωνα με την παρούσα φορολογική κατάσταση της Ευρώπης, τον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ έχουν με 25% η Δανία, η Νορβηγία, η Ουγγαρία και η Σουηδία, ενώ αντίθετα το χαμηλότερο συντελεστή έχει η Ελβετία, καθώς δε ξεπερνά το 8%.

   Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 4 από τις 29 χώρες της Ευρώπης, φορολογούν τους πολίτες με το ¼ της αξίας κάθε προϊόντος, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες (8) προτιμούν τη φορολογία του 20%, ή διαφορετικά το 1/5 της αξίας κάθε αγαθού λαμβάνει έπειτα από κάθε συναλλαγή το κράτος. Κάτω από το 15% ΦΠΑ παρουσιάζουν ως βασικό συντελεστή μόλις 3 χώρες σε όλη την Ευρώπη.



   Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης εφαρμόζουν ένα συνδυασμό συντελεστών, καθώς εκτός από τον βασικό ΦΠΑ ορισμένα προϊόντα φορολογούνται με μικρότερα ποσοστά.



   Το παλαιότερο φορολογικό σύστημα ως προς το ΦΠΑ ανήκει στην Αυστρία, η οποία και δεν έχει αλλάξει τον συντελεστή καμία φορά από τον Ιανουάριο του 1984 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν μεταβάλλει τους συντελεστές αρκετές φορές όλο αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία εφάρμοσε το 23% από την 1η Ιουλίου του 2010.

Onus News More
@ Ποιος πρέπει να πληρώσει για το χρέος της Ελλάδας;
@ Δείτε που πραγματικά ζείτε
@ Ντοκιμαντέρ σχετικά με την οικονομία και όχι μόνο
@ Το πρώτο εβδομαδιαίο πρωτοσέλιδο που εκδίδει αποκλειστικά και μόνο ένα blog
@ Από την ένταξή μας στην ΕΟΚ έως σήμερα
@ Πως το ευρώ έγινε η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη
@ Η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία
@ Το ευρώ οδήγησε στην αναδιανομή του Ευρωπαϊκού πλούτου
@ Πόσο αναπτυγμένες είναι οι αναπτυγμένες χώρες;

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News