Η χώρα μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, και σήμερα

25 Αυγ 2011

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - ΝΔ): […] Υπάρχει μία μελέτη, κύριοι συνάδελφοι, που έγινε στο Παρίσι το 1947, που μέτρησε την οικονομική καταστροφή της χώρας από τον παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο. Βρήκε ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από αυτά τα αδιέξοδα, δηλαδή του εμφυλίου και της κατοχής, αν δημιουργούσε Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν 18 μηνών, δηλαδή το αντίστοιχο του συνολικού χρέους του 165% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας σήμερα.

   Τι είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα 109 δισεκατομμύρια ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης; Είναι 34 δισεκατομμύρια, τα οποία θα πληρωθούν στον ιδιωτικό τομέα για ομόλογα που λήγουν το 2014. Αυτά έχουν μηδενική επίδραση στο χρέος. Ίδιο χρέος πληρώνουμε με αυτό που αγοράζουμε. Δηλαδή, η Κυβέρνηση θα πληρώσει ομόλογα που λήγουν το 2014.
   Από τα 109 δισεκατομμύρια ευρώ τα 35 πάνε για την ποιοτική βελτίωση του δημοσίου χρέους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μας δανείζει 35 δισεκατομμύρια για τριάντα χρόνια. Στο τέλος αυτό το κουπόνι θα το πληρώσουμε 135 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 100 θα μας χαριστούν και θα μπει τα 35 δισεκατομμύρια για να ξεπληρώσουν αυτό το δάνειο. Άρα και αυτό το ποσό είναι μηδενικής επίδρασης για το χρέος.
   Πηγαίνουν 20 δισεκατομμύρια για αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Εδώ όντως η Ελλάδα έχει ένα όφελος γύρω στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Διότι, με 20 δισεκατομμύρια θα αγοράσει με discount, με έκπτωση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγουν στο μέλλον.  […] (Βουλή 03.08.2011)

Onus News More
@ Ποιος πρέπει να πληρώσει για το χρέος της Ελλάδας;
@ Ιστορικές Φωτογραφίες από την επικαιρότητα
@ Δείτε που πραγματικά ζείτε
@ Οι Γερμανικές αποζημιώσεις
@ Από την ένταξή μας στην ΕΟΚ έως σήμερα
@ Η «Ένωση» της Ευρώπης μετά από δεκαετίες…
@ Πως το ευρώ έγινε η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News