Εντυπωσιακός χάρτης που δείχνει τα ρήγματα των σεισμών δυτικά της Αταλάντης

16 Αυγ 2013

Δεν πρόκειται για επίσημη επιστημονική τοποθέτηση, ωστόσο ο παραπάνω χάρτης δείχνει το πώς τοποθετούνται γεωγραφικά οι σεισμοί δυτικά της Αταλάντης. Το γεγονός ότι βρίσκονται σε ευθείες γραμμές, συνυπολογίζοντας βέβαια παράλληλα ότι υπάρχουν σεισμολογικές μελέτες που ποτέ δε βγαίνουν στη δημοσιότητα, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος του φαινομένου.
   Στον πρώτο χάρτη, βλέπουμε την περιοχή δυτικά της Αταλάντης, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν αλλεπάλληλα εκατοντάδες σεισμολογικές δονήσεις. Αυτές ξεπέρασαν ακόμα και τα 5 ρίχτερ, φθάνοντας τα 5,1. Στο δεύτερο χάρτη, βλέπουμε ακριβώς τον ίδιο χάρτη, μόνο που τώρα απεικονίζεται με πρόσθεση γραμμών, πάνω ακριβώς στους σεισμούς.



   Παρατηρούμε ότι οι σεισμοί βρίσκονται σε ευθείες γραμμές, είτε από Ανατολικά προς τα Δυτικά, είτε από Βόρεια προς Νότια και αντίστροφα, είτε ακόμα και διαγωνίως. Η διάταξη των ρηγμάτων και της σεισμικής ακολουθίας είναι εντυπωσιακή. Όσον αφορά το ρήγμα της Αταλάντης, αυτό δεν ενεργοποιήθηκε. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός προήλθε από την οπίσθια πλευρά του ρήγματος της Αταλάντης στην τεκτονική τάφρο που βρίσκεται μεταξύ Παρνασσού και όρους Χλωμού». Εάν αυτό ενεργοποιηθεί στο συνολικό του μήκος (34 χλμ), οι σεισμοί μπορεί να φτάσουν τα 6,7-7,0 Ρίχτερ.



Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News