Π. Καμμένος: Ο αγρότης που έχει άλλα εισοδήματα κάθεται στο καφενείο και παίρνει το 0,4% της επιδότησης και αφήνει το λεμόνι να σαπίσει στο δέντρο

27 Ιαν 2016

Λέμε για την αγροτική μας παραγωγή. Αν πάει κανείς να δει με το αυτοκίνητο εκεί που παράγουν τα ξινά, ιδίως στην Πελοπόννησο, ενώ δεν βρίσκεις να πάρεις λεμόνι στον μανάβη ελληνικό -σου φέρνουν λεμόνι Αργεντινής, Ισραήλ κ.ο.κ.-, θα δει ότι τα λεμόνια μας είναι πάνω στα δέντρα και δεν τα μαζεύει κανείς.


   Γιατί δεν τα μαζεύει κανείς; Γιατί δεν ανήκουν στους πραγματικούς αγρότες. Διότι ο πραγματικός αγρότης θα το κόψει και θα το πουλήσει στην αγορά με ενάμισι ευρώ και θα βγάλει λεφτά να ζήσει την οικογένειά του, ενώ ο άλλος, ο οποίος έχει άλλα εισοδήματα και κερδίζει τον φορολογικό συντελεστή του αγρότη, κάθεται στο καφενείο και παίρνει το 0,4% της επιδότησης και αφήνει το λεμόνι να σαπίσει στο δέντρο. Τέλος σε αυτό. Αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ.
   Συμφωνούμε απόλυτα. Ας φορολογηθεί ο εργαζόμενος, ιδιωτικός υπάλληλος αγρότης με τη φορολογία του ιδιωτικού υπαλλήλου. Ο επιχειρηματίας αγρότης ας φορολογηθεί με τη φορολογία του επιχειρηματία. Ο αγρότης, όμως, να έχει φορολογική απαλλαγή και αφορολόγητο πετρέλαιο, για να μπορεί να παράγει. Και να κοπούν οι επιδοτήσεις από εκείνους που κατά δεύτερο επάγγελμα έχουν την αγροτική απασχόληση και δεν ασχολούνται και να ασφαλίσουμε τις επιδοτήσεις με το ακατάσχετο των πραγματικών αγροτών.
   Αυτή είναι ουσιαστικά η ρύθμιση που πρέπει να κάνουμε με αυτό το νέο νομοσχέδιο. Προτείνουμε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά την εξαγορά των πλασματικών ετών ασφάλισης και η εφαρμογή του μέτρου της διαδοχικής ασφάλισης να γίνεται βάσει του ασφαλιστικού ισοδύναμου και όχι χαριστικά.
   Προτείνουμε εντός του ΕΦΚΑ τη θέσπιση Διεύθυνσης Στατιστικής Παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να μελετά τις διάφορες παραμέτρους που επηρεάζουν την ασφάλιση, καθώς και την εισφοροδοτική και εισοδηματική ικανότητα των πολιτών και να εισηγείται ανάλογα διαρθρωτικές κινήσεις.
Πηγή: Βουλή
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News