Α. Τσίπρας: Σταματήστε να παίζετε κρυφτό στη ΝΔ. Αρνηθήκατε τον διάλογο. Αρνηθήκατε καν να καταθέσετε προτάσεις

27 Ιαν 2016

Σας καλούμε, λοιπόν, σήμερα -και γι’ αυτό διεξάγουμε αυτή τη συζήτηση- να σταματήσετε να παίζετε κρυφτό. Σας καλέσαμε σε διάλογο ενάμιση μήνα πριν και πλέον, στη συνάντηση στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο, σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνηθήκατε τον διάλογο. Αρνηθήκατε καν να καταθέσετε προτάσεις.


   Σας καλούμε σήμερα εκ νέου και ενώπιον του ελληνικού λαού που μας παρακολουθεί να πάρετε θέση πάνω στο πρόβλημα.
Και μην κρύβεστε πίσω από τη Συμφωνία. Η ανάγκη για μεταρρύθμιση που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα -επαναλαμβάνω- ξεπερνά τη Συμφωνία.
   Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία, η υποχρέωση για τη μείωση των δαπανών κατά 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος δεν είναι υποχρεωτικό να προέλθει, σύμφωνα με το γράμμα της Συμφωνίας, από νέες περικοπές, νέες μειώσεις συντάξεων. Ως γνωστόν, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων. Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη και στην Πορτογαλία, όταν για άλλους λόγους εκεί το το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας δεν επέτρεψε μειώσεις συντάξεων και οι Θεσμοί δέχθηκαν ισοδύναμα.
   Σε αυτό το πλαίσιο και απολύτως μέσα στο γράμμα της Συμφωνίας, δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα στο να μην κοπούν εκ νέου οι συντάξεις και γι’ αυτό καλέσαμε σε διάλογο τους μεγαλύτερους εργοδοτικούς φορείς της χώρας και τους πείσαμε να «βάλουν πλάτη», να μοιραστούν το βάρος, για να μην κοπούν εκ νέου οι συντάξεις. Και προς τιμήν τους το δέχθηκαν, δέχθηκαν μία μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%.
   Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει σε δημόσιο διάλογο μία πρόταση. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά θέλουμε να σας προκαλέσουμε να προτείνετε, να καταθέσετε κάτι διαφορετικό.
Πηγή: Βουλή
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News