Δημοσιογράφοι: Οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία

9 Ιουλ 2012

   Η μία διαδέχεται την άλλη, όσον αφορά τις κόντρες μεταξύ δημοσιογράφων, οι οποίες αν και παλαιότερα δύσκολα έφταναν στα αυτιά μας, σήμερα, καθημερινά κάνουν τη δραματική εμφάνισή τους.

   Το twitter φαίνεται πως έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο, στον ακήρυχτο πόλεμο των 140 χαρακτήρων. Δεν είναι λίγα τα δημόσια πρόσωπα που προχωρούν σε tweets καταγγελίες, ως άλλοτε δελτία τύπου.
   Το internet σήμερα αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για το δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος απολύεται κατά χιλιάδες από τις εφημερίδες, τα περιοδικά και την τηλεόραση. Αν και γίνονται προσπάθειες δημιουργίας νέων έντυπων μέσων, όπως μερικά περιοδικά της κρίσης, με κυρίως οικονομικό και πολιτικό περιεχόμενο, η μεταφορά της είδησης στο internet είναι βέβαιη.
   Έτσι, γεννιούνται κόντρες έστω και για μερικές δεκάδες επισκέψεις. Η καθημερινή επισκεψιμότητα, και η ταχύτητα του διαδικτύου, έχουν οδηγήσει δημοσιογράφους σε συνεχή αντίδραση, με αποτέλεσμα περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης να κάνουν την εμφάνισή τους. Η ανάγκη για το μεγάλο θέμα, έχει επαναφέρει τους εφευρέτες ειδήσεων στην επιφάνεια.
   Τέλος, η εμπειρία του Onus News αποκαλύπτει πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διαχειριστών ιστοσελίδων και blogs, οι οποίοι βάζουν μετρητές του τύπου «online Επισκέπτες Live», οι οποίοι όμως αποτυπώνουν λάθος στοιχεία προς παραπλάνηση των χρηστών-αναγνωστών. Άλλωστε, είναι αδύνατον η επισκεψιμότητα ενός blog να παραμένει μόνιμα στους 600-700 online επισκέπτες, ενώ παράλληλα είναι εξίσου αδύνατον να υπάρχουν τόσες χιλιάδες νέες ειδήσεις εντός διαστήματος μίας ώρας. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά άρθρα περιορίζονται σε μερικές μόνο λέξεις.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News