Β. Λεβέντης: Οι πολλές συντάξεις να γίνουν μια, γιατί έχουμε τριακόσιες τριάντα χιλιάδες τριπλές συντάξεις κυρίων ταμείων

27 Ιαν 2016

Οι πολλές συντάξεις να γίνουν μια, γιατί έχουμε τριακόσιες τριάντα χιλιάδες τριπλές συντάξεις κυρίων ταμείων και πρέπει να γίνουν μια, να συγχωνευθούν. Έχουμε ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες περίπου διπλές συντάξεις κυρίων ταμείων, που πρέπει να συγχωνευθούν και αυτές σε μια.


   Να βάλουμε το πλαφόν στα 1.500 ευρώ και όχι στις 3.000 ευρώ που το βάλατε εσείς, για να βολευτεί ο κοσμάκης σας, οι στρατιές σας. Έτσι; Να βάλουμε, λοιπόν, το πλαφόν στα 1.500 ευρώ.
   Να κόψουμε τις συντάξεις των τέως Βουλευτών, γιατί είναι περίπου εννιακόσια άτομα -μαζί με τις χήρες- που παίρνουν σύνταξη και τις συντάξεις των πλουσίων, που είναι ογδόντα χιλιάδες περιπτώσεις αυτοί που έχουν εισοδήματα με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα καθένας από άλλες πηγές, δηλαδή από ενοίκια, τόκους καταθέσεων και μερίσματα.
   Το ακούσατε; Μπορούμε να κόψουμε τις συντάξεις, άρα να βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια. Εσείς, αντί να κάνετε αυτά που πρότεινα στον κ. Κατρούγκαλο και τα ακούτε και εσείς που τα φωνάζω εδώ και καιρό, τι κάνατε; Φορτώσατε δύο τάξεις, την τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, τις λεγόμενες αδύναμες τάξεις, που είναι κατακερματισμένες, που είναι δύσκολος ο συνδικαλισμός.
   Είναι δύσκολο οι δικηγόροι να κάνουν διαδηλώσεις της κατσαρόλας ή της γραβάτας. Εντάξει, και αυτά που έκαναν δεν τα θεωρώ πολύ σοβαρά, να βγαίνουν πεντακόσια άτομα και διά της παρουσίας τους να θέλουν η Κυβέρνηση να αλλάξει ή να κάνει πίσω, μια κυβέρνηση η οποία έχει υπογράψει από τον Αύγουστο τα πάντα. Γι’ αυτά που πάει τώρα να κάνει ο κ. Κατρούγκαλος δεν φταίει. Εδώ είναι, εγώ τον τιμώ, αλλά εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο.
   Και δεν καταλαβαίνω η Νέα Δημοκρατία γιατί κάνει πίσω. Δηλαδή, τα υπέγραψε τον Αύγουστο και είναι κακά τον Ιανουάριο; Αυτά είναι θέμα σοβαρότητος ενός κόμματος. Δεν ήμουν στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αλλά η επιχειρηματολογία ποια είναι; Ότι δηλαδή δεν θέλετε αυτό το ασφαλιστικό; Κάνατε προτάσεις για δικό σας πακέτο, να το πάμε έξω να δούμε αν τους αρέσει; Κάντε μια πρόταση, πηγαίνετέ την έξω, στους Ευρωπαίους και αν πουν «μπράβο, είναι καλύτερη από του Κατρούγκαλου», να ψηφίσουμε αυτή.
Πηγή: Βουλή
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News